samedi 20 septembre 2014

Em003 in Gonzo Circus

A new review in Gonzo Circus regarding our album in trio with Kris Limbach and Hopek Quirin, released on emitter micro (Em003) ((in dutch))

Read on Gonzo Circus
Ki Records (distributie N.E.W.S.) / Emitter Micros (distributie Eigen Beheer)


Saved Once Twice is het debuutalbum van Sean Piñeiro, die van Utrecht naar New York, van Barcelona naar Berlijn het geluid achterna schijnt te reizen. Dat hij daarbij soms beperkt is tot het toilet als opnamestudio lijkt de producer niet al te erg te storen... De composities zijn samengesteld uit een schat aan samples uit alle richtingen, van jazz, folk, gospel en klassiek en meer. En dat wordt dan hier en daar weer vermengd met een kurkdroge, sprankelende mix van minimal, dub en IDM. Soms zit er meerdere jaren tussen de verschillende tracks, maar de kabbelend relaxte, wat vreemde, melancholieke en buitenaardse sfeer blijft het hele album door behouden.
Hopek Quirin, Anton Mobin en Kris Limbach namen begin 2012 op in emitter19, een studio in Berlijn. Dit album is daar de neerslag van. Met bas, dictafoon, drums, microfoons, cassettes en de ruimte zelf ontstonden zo zeven tracks die een mooie mix laten horen van een freejazz mindset en het gebruikmaken van elektronica. Freetronics, zoiets. Verwacht daarbij dus geen vastgestelde ritmes, maar juist een losgeslagen, schijnbaar richtingloze variant daarop. Het is moeilijk te onderscheiden hoe de muzikanten elkaar aanvullen en inspireren, maar nummer voor nummer is te horen hoe ze de spanning vast houden en elkaar steeds weer weten te treffen met verrassende wendingen.
Een duistere sfeer overheerst trouwens.

www.tailored-communication.com

door Arjan van Sorge (augustus 2014)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire